X

Följ vår resa

Följ vårt nyhetsbrev för att bli den första som får Brittfurn inspiration, nyheter och erbjudanden!

Din mailadress kommer inte användas för några andra syften eller delas med någon tredje part.

Loader
0
0

HANTVERKET

Hantverk George Smith

FABRIKER

Som namnet Brittfurn antyder, specialiserar vi oss på brittiska möbler. De brittiska fabrikerna som vi har valt att samarbeta med har en lång historia som har sina rötter i Englands industrialisering. Under alla dessa år av framtagning av kvalitetsvaror har engelsmännen utvecklat produktionstekniker i världsklass. Många associerar brittisk produktion med en viss genuinitet, kvalitet och ett exceptionellt hantverk, som kombinerar moderna detaljer med traditionell design.

Dessa aspekter har bidragit till en mångfald av tidlöst vackra ting, som ofta har kopierats av eller inspirerat till diverse möbelstilar runt om i världen. De brittiska fabrikerna har genom åren samlat på sig en svårmättlig trovärdighet. Allt från brittiska bilar till skor till möbler badar i popularitet bland internationellt klientel. Även många internationella tapetformgivare har valt att flytta sin produktion till just England. Vi på Brittfurn är därför stolta över att vara en av Nordens främsta representanter av den klass och standard som brittisk möbelproduktion står för.


Duresta Trafalgar Soffa

TYGMÖBLER

Våra vackra tygmöbler kommer bland annat från anrika Duresta i Nottinghamshire och George Smith i Cramlington. Både tillverkare använder sig av de skickligaste yrkesmän i England för att handtillverka möblerna. På nära håll uppenbarar sig hantverkarnas öga för detaljer och den precision av mönsteranpassningen som en möbel av sådan rang kräver. Vartenda steg i processen, från tygklippning till stoppning, är noga genomtänkt och utfört. En Duresta- eller George Smith-möbel är inte bara vacker att titta på utan är även väldigt bekväm att sitta i. Vid sidan av möblernas praktiska funktion läggs stor vikt vid att skapa en personlig soffa eller fåtölj. Både tillverkare erbjuder ett flertal klassiska modeller med ett stor utbud av tyger, som är berömda för sin kvalitet och finns i hundratals olika mönster och färger. På Brittfurns hemsida hittar man ett antal exempel på de möjliga kombinationerna, och i vår butik kan man kika närmare på det breda utbudet av tyger och mönster.

SKINNMÖBLER

Brittfurns skinnsoffor tillverkas alla för hand i Lancashire i nordvästra England, och ger en helt annan kvalitetskänsla jämfört med vanliga, serietillverkade soffor. När du slår dig ner i en äkta handgjord Chesterfield-, Hatfield-, eller Chartwellsoffa, kommer du att uppleva en skillnad. Skinn är även ett material som blir vackrare med åren. Samtliga klassiska modeller finns i 18 olika färgnyanser, varav några även kan måttanpassas. En av de mest populära produkterna i vårt utbud är Chesterfieldsoffor. De är tillverkade med endast traditionella metoder, där varje detalj måste vara perfekt. Dessa soffor är kända för sin hållbarhet och elegans som varar i flera generationer. Då skinnet är en naturlig produkt som både andas och har personliga egenskaper, som till exempel en specifik fibertäthet eller porstruktur, blir varje produkt unik i sitt slag. 

TRÄMÖBLER

Hur ett klassiskt engelskt bibliotek eller kontor ser ut känner nog de flesta till, men inte så många vet hur man bygger ett. Hos oss finns allt ifrån klassiska bokhyllor och vitrinskåp, till byråer, mediamöbler och barskåp. Våra klassiska Brittfurn- och R.E.H. Kennedybord byggs för hand i England och finns att få i en mängd olika utföranden och träslag, som till exempel körsbärsträ, mahogny och ek. R.E.H. Kennedy är ett anrikt möbelsnickeri som hör till Englands allra mest exklusiva, vars möbler ofta finns representerade på de finare varuhusen. Brittfurns utbud präglas av skickligt hantverk och bra kvalitet och våra alla trämöbler byggs för hand och kan måttbeställas helt kostnadsfritt. 


Tapeter och Tyger

TAPETER

Världens främsta formgivare av tapeter har sin produktion i England. Naturligtvis hittar man vackra brittiska tapeter på Brittfurn. I vårt lager hittar man kreationer från bland andra William Morris med sin diskreta charm, Ralph Lauren och hans eleganta rustika mönster, brittiska hovleverantören Sanderson, barockinspirerade Zoffany samt medaljong- och blommönster från Designers Guild och sofistikerade tryck Nina Campbell. Håll utkik i vår shop efter flera exklusiva namn inom tapetdesign eller kom förbi vårt showroom på Sturegatan 20 för att få hjälp med ditt tapetval.


TYGER

Textilerna i rummet ska inte underskattas i sin påverkan på atmosfären och på våra sinnen. Med de rätta tygerna kan man lyfta rummet till nya höjder. Man kan även ge det värme och karaktär samt förändra dess färgskala. Därför anser vi på Brittfurn att tyg är ett ytterst viktigt element i skapandet av den där rätta känslan. Vi har ett starkt samarbete med de bästa engelska leverantörerna, som anses vara världsledande inom sitt område. I vårt utbud kan man hitta erkända varumärken inom mönsterformgivning, som skapar perfekta kombinationer mellan tyger och tapeter. Hos oss har man möjlighet att fullända sin inredning genom ett brett urval av tyger till soffor, sittdynor, gardiner och andra tillbehör. I vår e-shop hittar man det breda urvalet av tapeter och tyger från Andrew Martin, Christian Lacroix, Cole & Son, Colefax & Fowler, Jane Churchill, Lewis & Wood, Morris & Co, Mulberry, GP & J Baker, Osborne & Little, The Royal Collection, William Yeoward, William Morris, Ralph Lauren, Sanderson, Zoffany, Designers Guild och Nina Campbell.


BELYSNING

Ett vackert rum kräver passande belysning. Anrika Besselink & Jones från London, Delightfull från Rio Tinto, eller Visual Comfort från Worthing, handtillverkar all armatur med en sådan precision som en maskin aldrig kan utföra. Du känner säkert igen deras vackra belysning från engelska country houses, historiska Oxfordmiljöer, slott och herrgårdar.

 

Belysning

MATTOR

I klassiska engelska hem har fina handknutna mattor från Orienten varit ett viktigt inslag alltsedan imperialismens begynnelse. Dessa har lovprisats för sitt vackra hantverk och kvalitet. En orientalisk matta är unik i sin skapelse och ger rummet en själ som är svår om än omöjlig att imitera. På Brittfurn har vi ett brett urval av persiska mattor, som räknas till världens främsta mattknytarkultur. Ifrån vårt lager bestående av 3000 mattor kan vi enkelt ta hänsyn till kundens preferenser för storlek, färg och övriga detaljer. Hos oss hittar man mattor i olika prisklasser och kvalitéer samt av olika ursprung, då de olika områdena för mattilverkning har sina egna karaktäristiska drag. Att hitta den perfekta mattan är en konst. Vi erbjuder därför vi kostnadsfria mattprovningar hemma hos våra kunder. Kom gärna förbi Brittfurns showroom så berättar vi mer om mattillverkningen och vårt utbud!


Letar du efter något speciellt? Tveka inte på att kontakta oss så hjälper vi dig.

Kontakta oss

Varukorg

Total inkl. ev. rabatt0 kr

Kassa
Läs produktinfo Lägg i moodboard