X

Följ vår resa

Följ vårt nyhetsbrev för att bli den första som får Brittfurn inspiration, nyheter och erbjudanden!

Din mailadress kommer inte användas för några andra syften eller delas med någon tredje part.

Loader
0
0

UPPLANDSGATAN

Mitt i det hemtrevliga Vasastan blev vår uppgift att blåsa nytt liv i en lägenhet som en ung familj nyligen köpt. Utmaningen för oss var att modernisera lägenheten på 125 kvadratmeter och samtidigt bevara dess arkitektur från sent 1800-tal. För att få fram det tidsenliga hem familjen önskade, började skisserna gå mot en mer öppen planlösning. Beslutet att omplacera köket och slå upp en vägg där det tidigare varit ett sovrum, gjorde att hemmet kunde bjuda in till en mer social miljö. Tack vare förflyttningen av köket som placerades mer centralt i lägenheten, förvandlades platsen till en mer naturlig mötesplats. Den nya planlösningen blev grundläggande för att få fram rätt känsla men även val av material och andra detaljer spelade en viktig roll för att få en sammanhängande atmosfär. Lägenhetens generösa takhöjd bidrog till ett luftigt intryck och det naturliga ljuset utifrån gjorde att en klassisk skandinavisk palett i gråa toner kombinerat med inslag av trä föll sig passande. Elementen av mässing och de gammelrosa nyanserna adderade en trendig sofistikerad känsla. Genom att återställa detaljer som lister, spegelpaneler och stuckaturer i taket kunde slutresultatet signalera ett enhetligt samspel mellan gammalt och nytt.

Slutfört: Juni 2019
Plats: Vasastan, Stockholm

Typ av projekt: Renovering av bostad
Fotograf: Joachim Belaeiff

Den skräddarsydda hallmöbeln i entrén med detaljer av sten, bänken av läder och bakgrund av spegelglas ger inte bara ett slående intryck utan erbjuder även praktisk förvaring.

En utmaning med den nya planlösningen var att hitta en plats för matbordet. Lösningen blev en köksö som även fungerar som ett matbord att hela familjen att sitta runt.

Eftersom att familjen älskade matlagning var det viktigt att köket skulle bestå av både estetiskt tilltalande och praktiska material. Bänkskivan i calacatta från Neolith som även återfinns som stänkskydd, samt döljer fläkten, är inte bara behaglig att titta på utan även tålig mot fläckar, repor och värme.


KONSULTATION

Ifall du är intresserad av att renovera ditt hem och vill få mer information om hur vi jobbar, boka ett kostnadsfritt första möte idag!

BOKA NU

Varukorg

Total inkl. ev. rabatt0 kr

Kassa
Läs produktinfo Lägg i moodboard